Hírek, események 2007/2008. tanév  

Ádám Árpád Ericsson-díjas

Ericsson-díjjal tüntették ki gimnáziumunk tanárát, Ádám Árpádot novemberben. A tanár úr matematika-fizika szakon végzett a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Karán 1977-ben, majd technika és számítástechnika szakos végzettséget is szerzett. Nevéhez fűződik az Öveges-emlékverseny megszervezése, amelyen 1979 óta már több ezer diák vett részt.

Az Ericsson-díjat 1999-ben alapított az Ericsson cég, hogy ezzel is merje el a matematika és fizika tanításban élen járó tanárokat. Évent 6-6 díjat osztanak ki szülők, tanárok, szervezetek javaslatára, amit szakmai szervezetek bírálnak el.

72 Óra Kompromisszumok Nélkül (de nem az Eötvös nélkül)

Az eredetileg Németországból indult kezdeményezéshez – a győri egyházmegye felhívására – két évvel ezelőtt Győr és Sopron mellett Tata is csatlakozott. A program célja az, hogy az önként jelentkező 14-28 éves fiatalok 72 óra leforgása alatt szociális, karitatív tevékenységeket folytassanak lakóhelyükön.

Városunk fiataljai 2007. október 3-6-án a legkülönbözőbb helyszíneken bukkantak fel, s önkéntes munkájukkal próbálták szebbé tenni az arra rászoruló emberek hétköznapját, illetve szűkebb környezetüket.

A kezdeményezéshez több tatai iskola diákjai is csatlakoztak. Ételt osztottak a Máltai Szeretetszolgálattal, kulturális műsort adtak az Idősek Otthonában, kerítést festettek, valamint közreműködtek a lomb- és gallytakarításban, kertrendezésben is az Angolparkban és az Öreg-tó partján.

A fiatalok között az Eötvösös diákok is ott voltak. Pénteken, iskola után, az Angolkertben ragadtak lombseprűt, szombat délelőtt pedig az Öreg-tó partján dolgoztak, a vár és a régi lovarda közötti részen. Aki ott volt, biztosan jól érezte magát, hiszen a munka mellett egy kis nevetésre is jutott idő. Nem mellékes az sem, hogy a gereblyézés, söprögetés közben sokat beszélgettünk, sok mindent megtudtunk egymásról, olyan személyes, emberi dolgokat is, amire a tanóra 45 perce alatt nem biztos, hogy fény derült volna. Egyáltalán nem bántuk, hogy a szombat délelőtti lustálkodás helyett kicsit korábban keltünk, s dolgoztunk egy keveset. Jólesett, mikor egy arra járó kirándulócsoport néhány tagja vagy egy arra sétálgató tatai lakos megköszönte szépítő munkánkat.

A délelőtti munka után a lovardánál ünnepélyesen elültettünk két fát is. Ha arra járunk, nemcsak e pár nap emléke fog felébredni bennünk, de eszünkbe jut majd az is, hogy nyitott szemmel járjunk, hiszen csak így látjuk meg azokat az embereket, azokat az élethelyzeteket vagy természeti tájakat, melyek csupán egy kis odafigyelést igényelnek. Nekünk ez az odafigyelés nem kerül semmibe, de nekik nagyon sokat számít. Ha ezt sikerül minél több fiatalban tudatosítanunk, akkor a kezdeményezés biztosan el fogja érni azt a rejtett célt is, hogy a 72 óra ne csak 72 óra legyen.

November 8.- Eötvös-szivárvány

A tatai Eötvös József Gimnázium dísztermében 2007. november 8-án, csütörtökön 14,30 órakor Minden könyvnek megvan a maga sorsa címmel beszélgetés lesz Tisza Kata írónővel
A programot vezeti: Benke Nóra és Csiky Judit 13. A oszt. diákok.
Szeretettel várunk!
A programot Tata Város Önkormányzata Oktatási és Ifjúsági Alapja támogatja.

Október 9.- Eötvös-szivárvány

A tatai Eötvös József Gimnázium dísztermében
Dr. Túry Ferenc pszichiáter,
a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke
Testideál és testkép a modern korban
címmel tart előadást
2007. október 9-én, kedden 15,00 órától.

Az előadás után lehetőség lesz egyéni kérdések feltevésére is.
Szeretettel várunk! Ha tudsz, hozz egy fotót arról a személyről, aki számodra a testideált jelenti!
A programot Tata Város Önkormányzata Oktatási és Ifjúsági Alapja támogatja.

 

 

 

 

 

2011/2012. tanév

2010/2011. tanév

2009/2010. tanév

2008/2009. tanév

2007/2008. tanév

2006/2007. tanév

2005/2006. tanév

2004/2005. tanév

2890 Tata
Tanoda tér 5.
   Tel: 34/587-560
   Fax: 34/487-844
eotvos@eotvos-tata.sulinet.hu

 

Iskolai eseménynaptár

Galéria

Versenyeredmények

 

   

Felelős szerkesztő: Barsi Éva igazgató             Szerkesztő: Major-Rochlitz Ágnes